Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

I am 2.0 – en jij?

Welkom bij I&M2.0! Zes weken lang zal deze weblog/blog (een webpagina gevuld met korte berichten, meer hierover in week #2) de rode draad zijn bij het ontdekken en gebruiken van internettoepassingen die op dit moment actueel zijn. Denk hierbij aan bloggen, RSS, Wiki’s, Twitter, het delen van je boekencollectie en je favoriete websites. Deze toepassingen worden ook wel Web 2.0-toepassingen genoemd.

De eerste opdracht (week #1) verschijnt op maandag 6 april. Hou I&M2.0 dus in de gaten!

Na deze 6 weken ben je helemaal bij en waarschijnlijk loop je zelfs voorop! Elke week bestaat uit een onderdeel over een toepassing. Een vaste opdracht is het schrijven op het blog dat je straks samen met je team bijhoudt (geen paniek nu, rustig ademhalen en verder lezen…!)

Opdrachten kun je herkennen aan dit icoontje:

opdrachtopdracht
————

Meer weten?
Je kunt dit blog alvast verkennen, zodat je ontdekt wat je tijdens het volgen van dit programma kunt leren en hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Lees in ieder geval de volgende items (deze kun je ook vinden onder de tabbladen bovenin het scherm):
Over
Programma
V&A (Vraag & Antwoord)

Let op!
Een meer informatie in de tekst bevat een link naar meer informatie over een onderwerp. Helemaal onderaan dit bericht onder het zwartje lijntje vind je een link ‘Lees meer…‘. Deze link geeft het volledige bericht weer en het vrijblijvende onderdeel ‘Extra!‘.

Zie je op deze pagina geen filmpje?
Dan moet de Flash-plugin op jouw computer worden bijgewerkt. Meld het even bij ict-servicedesk@uu.nl.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pQHX-SjgQvQ]

—————-

Extra!
Je hebt inmiddels gelezen dat het programma gebaseerd is op het Learning 2.0 programma van Helene Blowers. Haar programma is in originele of gewijzigde vorm internationaal en nationaal bij verschillende (wetenschappelijke) bibliotheken uitgevoerd of nog bezig. De bibliotheek van Amsterdam heeft een eigen versie (SPOETNIK) van dit programma gemaakt, speciaal voor universiteitsbibliotheken. De makers van SPOETNIK hebben ons toestemming gegeven voor het gebruiken van onderdelen van dit programma, waarvoor dank!

Hieronder vind je enkele programma’s, kijk eens rond:

Learning 2.0 (het originele programma)
23 Dingen
Kennisnet
Spoetnik
Twente12
7Dingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *