Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

VOGIN cursus

De VOGIN cursus van dit voorjaar is inmiddels over de helft. Het programma is te vinden op http://vogin.pbworks.com/Cursus-voorjaar-2009. Bianca en ik volgen de cursus. Andere collega’s, – Eric, Jeroen, Kees – delen hun kennis en ervaring met ons.

Elke dag belicht een ander aspekt van online informatie zoeken. Vandaag stond in het teken van Nieuws, met o.a. een trial toegang tot Lexis-Nexis (met zoekopdrachten). (Deels onderbroken door een ‘ontruim het gebouw – oefening’; wel interessant om dat in een ander gebouw mee te maken, waar je dan niet als BHV-er hoeft aan te treden).

Vrijdag had als onderwerp literatuur zoeken. Het belangrijkste dat ik van die dag heb meegenomen is FLEXIBILITEIT: elke vraag heeft een eigen contekst en aanpak nodig. En er is zo veel mogelijk…! Om uit je routines te breken, om juist ook in die systemen en bestanden die je goed denkt te kennen, (voor mij b.v. Aleph) weer eens opnieuw te kijken naar de mogelijkheden achter de knoppen en uitrolmenu’s; die je zelden of niet gebruikt. Maar die misschien ineens wel een verrassende mogelijkheid bieden, die net voor die ene vraag heel goed past.

Ook de web 2.0 tools komen aan bod; bijna spelenderwijs, als onderdeel van het communiceren en overdragen en delen van informatie. In die geest daarom nu ook nog deze blog op ‘ons I&M blog’ – ter kennisname en mogelijk ook ter inspiratie.

Hartelijke groet uit Wageningen,

Nieneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *