Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Bezoek – deel 2

Pieter schreef al eerder over het bezoek van Hester Mountifield van de UB in Auckland (NZ). Ik sprak met haar over e-learning en vond dat heel inspirerend. Zij zijn duidelijk verder dan wij met het ontwikkelen van (geïntegreerde) e-learning modules en ik vond het erg leuk om te zien wat zij zoal aanbieden.

Eén van de paradepaardjes van de UB van Auckland is Te Punga, een tutorial in de vorm van een ‘graphic novel’ (striproman). In deze tutorial volg je 3 studenten op hun ontdekkingstocht door de catalogus. In een aparte verhaallijn kun je je kennis  testen in de vorm van sollicitatiegesprekken met de 3 studenten.

De UB van Auckland biedt ook veel cursussen aan, waaronder een serie van 4 basiscursussen van 1 uur voor aankomende studenten. Volgens Hester Mountifield zijn deze cursussen erg populair bij de aankomende studenten. Voor alle cursussen kan  online ingetekend worden.

De bibliotheek heeft een apart ‘Learning Services’ team dat samenwerkt met vakspecialisten (ze kennen in Auckland geen aparte informatiespecialisten) en vakdocenten om het onderwijs in informatievaardigheden te intergreren in de verschillende curricula. Bij verschillende vakken zijn bijvoorbeeld in de electronische leeromgeving (wat bij ons WebCT is) toetsen ontwikkeld voor de e-learning modules en cursussen die de bibliotheek aanbiedt.

Later op de middag gaf Hester nog een presentatie, waarbij ook Huib en Nieneke aanwezig waren. Hierin kwamen de bovengenoemde activiteiten ook aan de orde. Het is duidelijk dat onderwijs een speerpunt is voor de UB Auckland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *