Library Blog

Blog

Nog weer even over de verhuizing…

De vehuizing van de LB naar de UBB gaat onverstoorbaar voort. De groene meterbakken gaan in een eindeloze stroom heen en weer. Inmiddels zijn we bij de collectie muziek aanbeland die deels op de eerste verdieping van de Keizerstraat wordt gehuisvest en voor het grootste deel in het souterain daarvan.

Niet verrassend, maar wel opmerkelijk is dat de oude lift in de LB – die in gebouw B, ‘je weet wel’ – begint tegen te stribbelen. Toen de collectie Duits aan de beurt was om verhuisd te worden stokte de lift en moest er overgegaan worden tot het verhuizen van de collectie Nederlands. Duits staat een verdieping hoger dan Nederlands en schijnbaar was dat te veel voor de bejaarde lift. We geven haar zo veel mogelijk rust. Maar niet te veel, want er moet doorgewerkt worden.

Wat het nieuwe gebouw betreft: daar vordert alles ook nog gestaag. In de Grande Galerie spruiten de kasten als paddestoelen in de herfst en de oude leeszaal heeft ook al haar eerste plukje boeken staan. Aan de twee balies wordt de laatste hand gelegd evenals aan de kasten in de Kapel.
Ondertuusen loopt de cameraman overal vrolijk tussendoor. Dat worden mooie beelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *