Library Blog

Blog

bijna alle boeken zijn verhuisd!

Pieter heeft de afgelopen weken al wat verteld over de verhuizing van de Letterenbibliotheek naar de UB Binnenstad. Inmiddels is de verhuizing van de boeken en tijdschriften bijna afgerond. Alleen nog de lopende jaargangen van de tijdschriften, de grote formaten van Kunstgeschiedenis en de krantencollectie.

Grote catastrofes zijn ons bespaard gebleven.  Een paar keer moest de verhuizer een aantal kasten terugschuiven omdat we aan het einde van de ruimte nog boeken over hadden. En elke keer vonden ze mij een beetje minder aardig. Maar geef ze eens ongelijk, met de temperaturen van de afgelopen week.

Een klein detail nog. De monumentale kasten uit het voormalige boekenmagazijn(straks Keizerstraat geheten) worden voor een deel teruggeplaatst. Morgen gaat de kastenbouwer daarmee beginnen, zodat we nog voor de opening ook echt de hele collectie Kunstgeschiedenis kwijt kunnen. Ik ben heel benieuwd, volgens mij zijn het bijzondere kasten.

Volgende week gaan we met man en macht collectiebeheer doen, zodat de boeken ook netjes in de kast staan wanneer op 31 augustus de klanten binnenstromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *