Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Patron Driven Purchasing – vervolg

Een ander onderzoek onder maar liefst 835 bibliotheken wereldwijd is Ciber Survey 2009: The Economic Downturn and Libraries. Onderzocht zijn onder meer de voorkeuren van bibliotheken voor de aanschaf van digitaal materiaal.  Patron Driven Purchasing scoort 22,9%. Het volledige plaatje:

  1. Aanschaf collecties: 25,9%
  2. Losse titels van leveranciers: 23,1%
  3. “Patron Driven Purchasing”: 22,9%
  4. Losse titels van uitgevers: 16,0%
  5. “Approval Plans”: 12,1%

Maar, zoals de onderzoekers zelf opmerken: “Librarian’s preferences for one digital purchasing model over another are very complex” en “This is highly volatile teritory”. Tijd voor een volgend onderzoek dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *