Library Blog

Blog

CliohWorld

Terwijl het in Nederland heerlijk zonnig en warm was vloog ik afgelopen donderdag naar een nat en koud Oulu in Finland alwaar de 4e plenaire sessie werd gehouden van CliohWorld: een internationale groep historici die zich bezighoudt met samenwerking op onderwijsgebied. Ik zit in een werkgroep inzake ICT en digitalisering.
We hebben twee dagen hard gewerkt terwijl ’t buiten maar licht bleef (en koud !).  In september moet ik een concepttekst inleveren over de Utrechtse situatie inzake open access en digitalisering. Andere werkgroepleden vergelijken bijv. het onderwijs in Belfast met het onderwijs in Sofia over eenzelfde thema.  Er is gesproken over welke kwaliteitseisen je moet stellen aan digtaal onderwijs, wat moet een student kunnen als je werkt met digitale bronnen. En is dat dan zo verschillend dan het werken met de papieren bronnen?!
In december komt de groep weer bijeen in Turkije en de afsluitende conferentie zal in juni 2011 in Lissabon zijn: dat  zijn de zeer smakelijke krenten in de (vakspecialisten)pap….

Bertine

Een reactie to “CliohWorld”

  1. Bert

    Dag Bertine,
    bijna twee jaar geleden zat ik ook in Oulu voor een congres. Met een excursie nog boven de poolcirkel geweest en ’s nachts ging het licht inderdaad niet uit. Zie: Zeemanspraat.
    Hartelijke groet, Bert

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *