Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

PiCarta 4.6

Met ingang van 21 juni 2010 is een nieuwe versie van PiCarta beschikbaar (PSI v4.6). In deze versie worden PiCarta incl. alle deelbestanden en alle ORS bestanden standaard in de nieuwe vormgeving gepresenteerd, die aansluit op de vormgeving van WorldCat. De oude vormgeving is nog steeds beschikbaar, voor hen die daaraan hechten.

Tot de belangrijkste nieuwe functionaliteiten van PiCarta 4.6 behoren:

  • Social Networking Services (SNS): met SNS is PiCarta voortaan ook een platform om informatie te delen en samen te werken, met de titels als centraal thema. SNS biedt de mogelijkheid om recensies, samenvattingen, scores (sterretjes) en inhoudsopgaven aan gevonden titelbeschrijvingen toe te voegen.
  • Blijvend bewaren van titels in Mijn archief, en de bewaarde titels ordenen in zelf te definiëren archiefcollecties.
  • Blijvend bewaren van voorkeuren in Mijn instellingen; daarbij kunnen zowel per sessie als permanent instellingen worden opgeslagen.
  • Nieuw overzicht van beschikbare bestanden: de presentatie van het nieuwe bestandenoverzicht is aanmerkelijk verbeterd. Vroeger was dit één lange lijst, nu is de lijst onderverdeeld in drie categorieën: Deelcatalogi van PiCarta, Online Contents en Speciale bestanden.

Alle details van de nieuwe functies staan in de complete handleiding PiCarta 4.6 

Bron: http://www.oclc.org/nl/nl/news/releases/2010/201034.htm

Een reactie to “PiCarta 4.6”

  1. dick vestdijk

    Na wat testen met verschillende browsers (IE 7, Google Chrome en Mozilla) kwam ik er achter dat de knop voor SDI en MyPicarta niet overal zichtbaar is. Zijn er collega’s die ook dit soort testen deden?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *