Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Sociale media mee op vakantie

Vandaag stond in de Telegraaf een artikel over sociale media in relatie tot vakantie.

‘Even helemaal weg’: het lijkt voor de vakantie steeds minder op te gaan. Door middel van Facebook, Twitter of Hyves houden we het thuisfront constant op de hoogte en contacten we met vrienden en collega’s.

Uit een enquete van reisorganisatie World Ticket Center blijkt dat 42% van de reizigers tijdens de vakantie één of meerdere keren inlogt op sociale netwerksites. Om foto’s te uploaden, de status aan te passen of berichten over de reis achter te laten.

Niet iedereen is blij met de toenemende mogelijkheden om altijd en overal van alles op de hoogte te zijn. Zo geeft een groot deel van de ondervraagden aan het gebruik van Twitter, Hyves of Facebook als een stoorzender te ervaren. Eén op de vijf antwoordde zelfs dat de afhankelijkheid van sociale media leidt tot ruzies op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *