Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Tutorials en bibliotheekfilm op website en YouTube

Zoals Bianca onlangs al heeft laten weten zijn de tutorials (instructiefilmpjes) over veelgebruikte producten en diensten van de bibliotheek inmiddels in de meest recente versie beschikbaar.
Het gaat om filmpjes over de catalogus, Omega, Picarta, Refworks (Write-N-Cite), toegang thuis en printen in de bibliotheek. De filmpjes zijn gemaakt door verschillende collega’s binnen I&M, maar ook bij PDU en PDB.

Deze tutorials zijn nu te vinden op de pagina Tutorials onder Diensten A-Z.
In het project Partner in Education (PiE) zal bekeken worden op welke plekken en op welke manieren dit materiaal aan het publiek kan worden aangeboden (bijv. in instructieprogramma’s, of bij diverse bestanden).

Ook zijn de tutorials te zien via het YouTube-kanaal van de bibliotheek.
Daar is ook de modulaire film over de bibliotheek die vorig jaar gemaakt is, te bekijken. De losse modules staan ook als individuele filmpjes tussen de tutorials.

Een (achteraf wel grappig) detail mag hier nog wel vermeld worden.
Omdat bij de film op YouTube de ruimte in het titelveld van de diverse onderdelen beperkt is, viel er soms een woordje van de titel weg (bij het openen van een module komt uiteraard de hele titel wel in beeld).
Bij het onderdeel De digitale bibliotheek slaapt nooit resulteerde dit helaas in de kop De digitale bibliotheek slaapt …. Dit konden we onze gebruikers natuurlijk niet aanbieden, en dankzij ingrijpen van enkele van uw collega’s is dit nu gecorrigeerd in De bibliotheek slaapt nooit. Wat volgens mij eigenlijk ook mooier is.

Natuurlijk staan de filmpjes ook op de O-schijf onder Projecten, al moet je dan even een paar keer klikken:
Partner in Science-Aandacht voor de klant-Kennis op peil Deelproject Tutorials eindversies augustus 2011 mp4 voor web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *