Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Nieuwe bestanden in de Bibliograaf

Er zijn weer drie nieuwe bestanden beschikbaar op het gebied van de geesteswetenschappen.

Voor Arabisten en linguïsten hebben we nu de Encyclopedia of Arabic language and linguistics.

Voor historici en voor Amerikanistiek is Chronicling America ingevoerd, een website met Amerikaanse kranten uit de jaren 1836-1922.  Kijk vooral eens, ook als je geen historicus of socioloog bent.  Je krijgt een prachtig tijdsbeeld.

Ook voor een breed publiek, én natuurlijk voor theaterwetenschappers,  de Theaterencyclopedie van het Theater Instituut Nederland. Er staat van alles in over het Nederlandse theater van vroeger en nu. Misschien had je altijd al het plakboek van Wim Sonneveld willen zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *