Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Onderzoeksdata en bibliotheken: een probleem en een oplossing

Er zijn belangrijke redenen voor bibliotheken om zich meer met beheer, delen, ontsluiting en opslag van onderzoeksdata bezig te houden. Veel onderzoek, in alle richtingen, wordt steeds data-intensiever. Onderzoekers hebben behoefte aan ondersteuning daarbij. Bibliotheken zijn in een goede positie om die ondersteuning te bieden. Probleem is wel dat een deel van de werknemers van bibliotheken nog kennis en vaardigheden ontbeert, zo was in januari van dit jaar te lezen in het rapport Re-skilling for research, een uitgebreid onderzoek in opdracht van Research Libraries UK.
Voor dat probleem is nu een oplossing. Het 3TU datacentrum (tegenhanger van DANS bij de technische universiteiten) is in dat gat gesprongen en heeft een 4-daagse cursus Data-intelligence for librarians ontwikkeld. Het mooie is dat al het materiaal van die cursus sindskort gratis bschikbaar is. Je kunt dus ook jezelf bijspijkeren zonder de deur uit te gaan. Hulde aan 3TU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *