Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Onderzoeksdata zoeken

Afgelopen maandag hebben we geleerd dat het zoeken naar onderzoeksdata zomaar 24 minuten of langer kan duren. DANS claimt nu het zoeken naar onderzoeksdata iets makkelijker te hebben gemaakt middels DANS Data Portal.

3 reacties to “Onderzoeksdata zoeken”

 1. dafnejansen

  Een “easy” portal is een ding, maar wat interessant is, is hoe vindbaar de datasets van DANS zijn via een zoekmachine als Google! (Anders vind je de data alleen als je al weet waar je moet zoeken…) Ik heb het idee dat de data in Dataverse (Harvard) wat dat betreft wat beter scoren, maar dat zou beter onderzocht moeten worden…

  Beantwoorden
  • Jan de Boer

   ik moet eerlijk bekennen dat ik het berichtje snel even tikte zonder zelfs maar naar de Data Portal gekeken te hebben. Regen, fietstocht naar huis, buienradar checken, je weet hoe dat gaat.
   Maar het is dus niet meer dan een Google Custom Search. Waarbij een eenvoudige zoektocht op “Leidsche Rijn” leidt naar een nieuwsbericht over wegwerkzaamheden in 2010. Voor wie onderzoek doet naar wegwerkzaamheden in Nederland? En het antwoord op de vraag naar het aantal afgestudeerden Duits moet ik je schuldig blijven. Ik kwam via Data Portal wel in het verzameld werk van Paul van Ostaijen terecht. Maar daar stond het niet!

   Beantwoorden
 2. Pieter R

  Jammer vind ik. Het zou een mooie kans zijn als het makkelijker in het gebruik was. Ook een beetje een ongelukkige naam zo dat EASY.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *