Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Recensie over rapport over impactfactor (uit nieuwste E-data en Research)

Deze recensie van een Nederlands rapport over impactfactoren lees ik net in E-data en research. Dit keer knip-en-plak werk, want het leek mij interessant voor heel I&M om te weten. Goed nieuws, het rapport is te downloaden!

Users, narcissism and control tracking the impact of scholarly publications in the 21th century, door Paul Wouters en Rodrigo Costas.
“In dit rapport analyseren de auteurs zestien tools en methodologieën om de impact van wetenschappelijke publicaties te meten. Voorbeelden zijn Google scholar en Microsoft Academic research. Met hulp van deze tracking tools is te volgen hoe onderzoeksuitkomsten gelezen, geciteerd, gebruikt en ingezet worden. […] Het rapport bevat een aanzet tot een samenhangend onderzoeksprogramma waarin meetinstrumenten worden gerelateerd aan reeds bestaande indicatoren voor wetenschappelijke impact”. (RvH=René van Horik)
Bron: E-data en research, jg 6, nr. 4 (http://www.edata.nl/0604_010612/pdf/0604_010612_8.pdf)
Rapport te downloaden: http://www.surf.nl/nl/publicaties/Pages/Users_narcissism_control.aspx

2 reacties to “Recensie over rapport over impactfactor (uit nieuwste E-data en Research)”

  1. Jeroen

    Het rapport gaat vooral over de vraag of impact is te meten op andere manieren dan traditioneel met de impactfactors van ISI. Vooral de zogenaamde altmetrics komen uigebreid aan bod.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *