Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

DiRT?!

Onder pseudoniem een leestip van Dafne.

Een echte aanrader voor degenen die in de zomer aanwezig zijn: de nieuwe versie van de DiRT wiki. Wat?! Digital Research Tools. Een prachtige verzameling tools, bv. om data te verzamelen, analyseren of visualiseren, bibliografische gegevens te ordenen, booksmarks te verzamelen, gezamenlijk aan een paper te werken… Nieuw in deze versie is een onderdeel met tools voor de iPad. Ik ben benieuwd hoeveel van deze tools we al kennen, en wellicht al gebruiken…

http://dirt.projectbamboo.org/

2 reacties to “DiRT?!”

  1. Jeroen Bosman

    Wat een prachtige megalijst. Wel af en toe wat vreemd ingedeeld, want om bitly nu te zien als een tool ‘to network with other researchers’? Ook zou ik graag wat hiërarchie in de opsomming zien: wat zijn breed gebruikte, uitontwikkelde (voor zover dat ooit kan) tools, en wat beginnende aardigheidjes. Het is te veel om allemaal uit te proberen. De allerbelangrijkste verdienen straks een plek in onze LbGuides. Maar welke zijn dat?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *