Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Zoeken naar een fiets en arbeidsvoorwaarden met Google Custom Search

Regelmatig probeer ik informatie op www.uu.nl of library.uu.nl te vinden waarvan ik zeker weet dat het ‘ergens’ verstopt zit maar niet meer weet waar. De reguliere zoek- of bladerfunctionaliteit schiet op deze sites helaas dusdanig tekort dat het meer het zoeken naar de bekende speld in de hooiberg is. Vooral de zoekfunctionaliteit www.uu.nl is geen pretje.  Aangezien ik geen grote fan ben van bookmarking ging ik eens kijken of het niet handiger kon.
De ‘custom search’ van Google komt daarbij als geroepen. Binnen vijf minuten kun je google inperken op resultaten van het universitaire domain.
Probeer het op deze site. Wil je fijnmaziger dan kun je nog granulair afbakenen op bijvoorbeeld een igitur archief. Heel handig om in de fulltext te grasduinen. Ineens vond ik waardevolle info over het Psalter op de eerste hit hier.
En eindelijk kan ik nu direct iets vinden over arbeidsvoorwaarden en een fiets

Uiteraard kan dit in de ‘gewone’ google ook allemaal maar deze voorgedefineerde set werkt handiger.

Let wel: deze site is overal bereikbaar maar alleen bedoeld voor intern gebruik. Voor deze onbetaalde dienst krijg je wel advertenties maar wie weet, zit daar een leuke aanbieding voor een fiets bij.

4 reacties to “Zoeken naar een fiets en arbeidsvoorwaarden met Google Custom Search”

 1. Jeroen Bosman

  Hopelijk kunnen we iets dergelijks ooit gewoon standaard aantreffen in de UU-site. Custom search gebruik ik al jaren voor gespecialiseerde zoekmachines en je komt ze op het web natuurlijk ook regelmatig tegen. Recent heb ik er ook eentje in de Llibguide voor aardwetenschappen gebouwd die zoekt sites in ruim honderd geologische diensten en andere geowetenschappleijke organisaties: http://libguides.library.uu.nl/content.php?pid=314953&sid=2577429#9305792

  Beantwoorden
  • eduhackenitz

   Mooi werk. Wat mij het stoort in http://www.uu.nl is dat de zoekfunctie alleen de universitaire sharepoint site doorzoekt terwijl er onderdelen inhangen die duidelijk geen onderdeel van sharepoint zijn. Wie wat waar lijst is daar een voorbeeld van evanals een heleboel documenten die van andere sites komen.
   .

   Beantwoorden
 2. jolanda

  is dit nu nog weer iets anders dan in Google typen: “site:www.uu.nl zoekterm”? Want zo zoek ik wel vaker als ik een trefwoord binnen een bepaalde site zoek en dat haalt inderdaad soms zaken boven die je met alléén de zoekterm niet (gauw) vindt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *