Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

UU breed kennis delen: schrijf je in voor een gratis training!

De UU doet mee met het landelijk initiatief ‘Train je collega’. Het idee is simpel: er is onder medewerkers veel expertise aanwezig die het verdient om te worden gedeeld. Er worden in de eerste week van oktober een stuk of twintig trainingen aangeboden aan UU’ers door UU’ers (voornamelijk OBP voor zover ik weet).
 
Kijk zelf of er iets voor je tussen zit (Excel, Powerpoint of een extra ‘Schrijven voor het web’ door een collega van communicatie). Dorinne is enthousiast en mailt: “iedereen mag in overleg met de leidinggevende een zinvolle workshop (zinvol voor eigen ontwikkeling of takenpakket) volgen wanneer het in de weekplanning past”. http://www.trainjecollega.nl/trainingen?f[0]=group_audience%3A35 
 
Vanuit de UBU dragen Bianca Kramer en ik (Anja B.) bij met de “Bijblijven op je vakgebied”(op 1 en 4 okt.in UB Uithof, 2.45). Hierin leggen we uit hoe Personal Library en RSS in te zetten om op de hoogte te blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wetenschap. Niets nieuws voor jullie bij :-).
 
 

3 reacties to “UU breed kennis delen: schrijf je in voor een gratis training!”

 1. Dafne Jansen

  Goed dat de UBU twee trainingen verzorgt- ik zie dat ook Stephanie van de partij is. Ik ben erg benieuwd of jullie ook WP op je training zien Anja en Bianca, mijn twijfel daarover is de reden om me niet op te geven als trainer online wetenschappelijke communicatie/samenwerking…

  Beantwoorden
  • anjabas

   Vanuit de UB wordt er dit jaar één training aangeboden: Bijblijven op je vakgebied. Vakgerelateerde trainingen over Google en Schrijven voor het web, worden verzorgd door collega’s van andere diensten cq faculteiten.

   Beantwoorden
   • Anja Bastenhof

    Correctie op mijn eerdere bericht: Stephanie doet wel mee, alleen niet met Schrijven voor het web maar met Online Communicatie en je klant beter leren kennen. Foutje, sorry Stephanie! De eerste training van ‘Bijblijven op je vakgebied’ gisteren leverde 2 WP’ers op: een nieuwe AIO Biomassa (Geo) en een docente Geschiedenis. Bianca en ik rekenden op een hogere opkomst, je kunt helpen door collega’s buiten de UB te tippen. Volgende (en voorlopig laatste) sessie van onze training is a.s. donderdag 11 – 12 uur in de UB Uithof (2.45). Personal Library, RSS en Google Reader staan op het programma.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *