Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Citaties in en uit boeken? Book Citation Index op proef tot 5 november

Dat er in wetenschappelijke artikelen veel wordt verwezen naar andere wetenschappelijke artikelen wisten we natuurlijk al (zie ook eerdere berichten op dit blog over impact factors, bibliometrics en wat dies meer zij). Maar ook in en uit boeken kan geciteerd worden.

Tot 5 november hebben we, via de Web of Science,  een trial op de Book Citation Index, een bestand met gegevens over boeken en hoofdstukken in boeken met de citatiegegevens daarvan. Het lijkt om een (vrij) groot aantal vakgebieden te gaan; in hoeverre e.e.a. voor al die vakgebieden relevant is is ter beoordeling aan de desbetreffende vakspecialisten.

De Book Citation Index is in de Web of Science standaard aangevinkt samen met o.a. de Science Citation Index Expanded, de Social Sciences Citation Index en de Arts & Humanities Citation Index. Om het bestand apart te doorzoeken kun je de vinkjes bij de andere citatiedatabases onderaan de zoekpagina verwijderen.

De Book Citation Index is te vinden via de (alfabetische lijst van de) digitale bestanden op de homepagina van de bibliotheek.

In Personal Library is een nieuwsbericht geplaatst. Gebruikers wordt gevraagd ons te laten weten wat ze van het bestand vinden.
Maar ook vak- en informatiespecialisten kunnen hun mening geven: neem contact op met Jeroen Bosman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *