Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

PDA presentatie

Afgelopen vrijdag gaf ik in de UKB werkgroep Collectiemanagement een presentatie over ons PDA-project.

Mijn eerste Prezi!

De UB VU heeft dit jaar geexperimenteerd met PDA bij twee uitgevers: Wiley en Brill. Dit verschilt wel van onze afspraken met bijvoorbeeld Cambridge en Elsevier. Waar wij een vast bedrag inlegden, waarvoor we aan het einde van de periode boeken mochten uitzoeken, hebben zij daadwerkelijk een aanschafdrempel afgesproken (aanschaf bij xx kliks) en een minimum- en maximumbedrag. De definitieve bevindingen volgen later.

De KB experimenteert met een heel breed PDA-profiel bij EBL. Grote verschillen met onze aanpak zijn het nog niet opnemen van de titels in de catalogus (het wachten is op WorldCat Local) en het niet (automatisch) aankopen van titels. De KB krijgt wel een bericht wanneer een titel een x aantal keren is geleend.

Helaas ontbraken Delft en Groningen op de bijeenkomst. Zij zijn op het moment ook bezig met PDA, beiden ook bij EBL. Hopelijk de volgende keer meer van hen.

Andere bijzonderheden uit Eindhoven (waar wij te gast waren) volgen later.

groet, Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *