Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Goed voornemen voor 2013: meer weten over Altmetrics en Researcher profiles

logo Symposium VisibilityTijdens het symposium Visibility in oktober hebben Jeroen en ik 3 workshops verzorgd overAltmetrics (korte presentatie en hands-on opdrachten) en Researcher profiles (hands-on opdrachten).

Als het goed zijn de wetenschappers die deelgenomen hebben nu goed op de hoogte van diverse mogelijkheden om hun impact te meten en te vergroten. Wil jij die kennis ook hebben?

Op donderdag 10 januari zullen we de workshops nog een keer verzorgen, nu voor UB- medewerkers. In één uur praten we je bij over wat Altmetrics precies inhoudt, en kun je  een aantal voorbeelden bekijken van Researcher profiles (bv. Google Scholar Citations, ORCID, Mendeley) en Altmetrics (bv. Mendeley en PLoS Metrics).
NB. Je kunt je eigen profielen aanmaken, maar dat hoeft niet!

De workshops zijn om van 10.30-11.30 in de UB Uithof en van 14.00-15.00 in de UB Binnenstad. Voor wie wil is er de mogelijkheid om aansluitend nog wat langer te blijven om e.e.a. uit te proberen. En ‘s middags is er om 16.00 uiteraard de Nieuwjaarsreceptie in de UBB!

Wil je meedoen of heb je nog vragen? Mail dan even naar Bianca.

Graag tot ziens op 10 januari!

Jeroen en Bianca

Een reactie to “Goed voornemen voor 2013: meer weten over Altmetrics en Researcher profiles”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *