Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Reminder: SURF events over MOOC’s en Research&Innovation

De laatste week van februari zijn er 2 interessante events van SURF. Op dinsdag 26 februari (in onze eigen Boothzaal): een seminar over MOOC’s en op donderdag 28 februari (in Den Haag): het Research & Innovation Event. Voor beide kun je je op dit moment nog inschrijven!

4 reacties to “Reminder: SURF events over MOOC’s en Research&Innovation”

 1. Jan de Boer

  Ik weet dat I&M bij de Research en Innovation Event goed vertegenwoordigd is (Joost, Anja, Sicco), daarbij is diezelfde dag een VOGIN bijeenkomst waar ook veel mensen naar toe gaan. Over de MOOC’s heb ik niemand gehoord, ik zal eens rondvragen.

  Beantwoorden
 2. Anja Bastenhof

  Over MOOC’s kun je ook de discussie lezen in de DUB (http://www.dub.uu.nl/zoeken?s=online%20onderwijs): Casper Hulshof is sceptisch (http://www.dub.uu.nl/artikel/opinie/videocolleges-zijn-geen-onderwijs.html), Wilma Vollebergh noemt het een gotspe (http://www.dub.uu.nl/artikel/column/colleges-op-internet-gotspe.html) en Harold van Rijen denkt dat nieuwe technologie de kwaliteit van het onderwijs kan verhogen (http://www.dub.uu.nl/artikel/achtergrond/nederland-kan-opmars-online-onderwijs-niet-negeren.html). DUB nam ook een kijkje bij een college dat de studenten ook op een pc of laptop hadden kunnen volgen (http://www.dub.uu.nl/artikel/collegetoer/fysieke-aanwezigheid-niet-nodig-college-hersenontwikkeling.html).

  Beantwoorden
 3. Volkert

  Beste collega’s,
  Graag lees ik van (een van) de deelnemers een kort verslag van bovenstaande bijeenkomsten op dit blog. Highlights en een paar nuttige links volstaan ook.
  En misschien ook van OCLCEMEA Regional Council in Straatsburg, de Onderwijsparade en het bezoek aan Karlsruhe en Göttingen. Met elkaar houden we zo onze kennis op peil.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *