Library Blog

Blog

I&D-bijeenkomst: de invloed van mobiel op onze dienstverlening

De informatie- en discussiebijeenkomst van afgelopen week is gebruikt om met elkaar te bepalen wat de invloed van ‘mobiel’ (in de breedste zin van het woord) zal zijn op de dienstverlening van de UBU.

IMG_20130312_164139Aan de hand van Rogers’ theorie over de ‘diffusion of innovations‘ hebben we eerst in beeld gebracht hoe innovatief wij onszelf, de bibliotheek en onze gebruikers inschatten. Dat leverde in ieder geval een kleurrijk beeld van de stand van zaken – zie de foto hiernaast.

Om wat meer grip te krijgen op het lastige concept ‘mobiel’ hebben we vervolgens drie trends geïdentificeerd en geïntroduceerd:

  1. It’s a multiscreen reality – zie bijvoorbeeld dit filmpje
  2. Always connected – zie ook hier
  3. Found lost time, met een mooie illustratie daarvan hier.

IMG_20130312_164706

Geïnspireerd door deze trends hebben we in groepjes geprobeerd te bepalen wat de impact van ‘mobiel’ op de UBU zou kunnen zijn.

Uit het grote aantal ideeën dat bij iedereen opborrelde werd ten slotte één ding meteen duidelijk: de mobiele revolutie biedt behoorlijk wat kansen om onze dienstverlening nog weer beter, mooier en slimmer te maken. Hier zullen we de komende tijd flink mee aan de slag gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *