Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

RefWorks Flow: nog geen Mendeley killer?

Voor wie mijn Tweets niet volgt is het misschien nog nieuws: RefWorks heeft een nieuw product: RefWorks Flow. Het is een tool die op termijn RefWorks kan gaan vervangen. Het lijkt gemaakt als antwoord op Mendeley en Mekentosj Papers, want werkt nu ook met een ingebouwde PDF-reader, herkenning van metadata van full text PDFs en handiger delen met co-auteurs. Hoe dat laatste precies werkt moet nog wel blijken. We vragen een trial aan om dit en meer te achterhalen. RefWorks Flow lijkt niet de altmetrics en openheid (preview en full text delen) van Mendeley over te nemen. Of Flow echt een Mendeley killer wordt blijft dus afwachten, zeker nu die is overgenomen door een eigenaar met heel diepe zakken (Elsevier). Meer informatie over RefWorks Flow staat op de site van Proquest en in hun support pagina’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *