Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Society of the Query #2

Op 7 en 8 november organiseert het Institute for Network Cultures de tweede editie van Society of the Query. Na het bezoek aan de eerste editie, kan ik je van harte aanbevelen eens naar het programma te kijken: http://networkcultures.org/wpmu/query/program/

Centraal staan zoekmachines, en dan met name Google. Er worden kritische vragen gesteld over de dominante positie van Google, het feit dat Googles marktaandeel overwegend Westers is, maar ook wat Google’s algoritmes eigenlijk doen met de manier waarop we omgaan met informatie zoeken en vinden, en waarderen.

Verplichte kost in het kader van Zoeken en vinden!

Een reactie to “Society of the Query #2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *