Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

toekomst

“WE LOVE THE LIBRARY, BUT WE LIVE ON THE WEB.”

Onder de prachtige titel “We love the library, but we live on the web” zijn de resultaten gepubliceerd van een enquete naar online bibliotheekdiensten in het Verenigd Koninkrijk. De uitkomsten zijn niet heel verrassend. Iedereen wil altijd overal en met elk device bij kunnen, partijen als Google zetten de standaard waaraan bibliotheken ook moeten voldoen etc.

Het mooiste onderdeel vind ik de antwoorden op de laatste vraag: beschrijf in 140 tekens (jawel) je ideale online bibliotheek in 2020. In het rapport staan de 30 meest aansprekende antwoorden verzameld.

Mijn favoriet:

In 2020, my ideal online library would be a teacher, a guide, an active force rather than a tool

Het onderzoek van Innovative is hier te downloaden (nadat je je gegevens achterlaat) of rechtstreeks via ons blog: “WE LOVE THE LIBRARY, BUT WE LIVE ON THE WEB.”

Een reactie to ““WE LOVE THE LIBRARY, BUT WE LIVE ON THE WEB.””

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *