Library Blog

Blog

iPads in onderwijs en onderzoek – proef Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek wil graag weten wat het potentieel belang en effect is van het gebruik van tabletcomputers voor informatievoorziening in onderwijs en onderzoek.
Daarom doen wij vanaf eind april, vooruitlopend op een groter experiment bij Onderwijskunde een proef waarbij wij zes tablets (iPad2) uitlenen aan enkele groepen studenten en medewerkers bij Geowetenschappen (periode 4), Geneeskunde (zomer) en Geesteswetenschappen (periode 1), in ruil voor praktijkinzichten over toepassing in onderwijs en onderzoek.

De iPads blijven eigendom van de Universiteitsbibliotheek. Aan de proef is een essaywedstrijd gekoppeld, waarmee de deelnemende studenten één van de iPads kunnen winnen.

Meer informatie over tablets in het algemeen en dit project in het bijzonder vind je op de pagina over tablets en e-readers (ook te vinden onder Diensten A-Z).
Gedurende dit project komt meer informatie beschikbaar op de Facebook site van de Universiteitsbibliotheek en ook via Twitter: @UniUtrechtLib

Voor vragen kun je ook direct terecht bij de projectleden: Jeroen, Huib en Bianca.

2 reacties to “iPads in onderwijs en onderzoek – proef Universiteitsbibliotheek”

  1. Pascal Braak

    Ga je van tevoren ook al specifieke (betaalde ) apps installeren? Ik denk bijv. aan iAnnotate PDF (waarmee je in PDF kunt highlighten e.d.), WizFolio of Medeley (icm webaccount), Pages of Documents2Go (meer uitgebreide tekstverwerking).. of laat je dit aan de gebruikers over?

    Beantwoorden
    • Bianca

      Hoi Pascal, goeie vraag! Op de iPads hebben we nu iets meer dan 20 apps gezet, o.a. degene die je noemt (beh. toevallig Wizfolio). Op onze Tablets-pagina (zie link in blogpost) staat een lijstje apps, de meeste iPad-apps in het rijtje ‘Algemeen’ en een aantal uit de lijst ‘Algemeen wetenschappelijk’ staan erop. Er komt nog een definitieve lijst speciaal voor dit project.

      Daarnaast zijn de deelnemers vrij om zelfgekozen apps toe te voegen. Een van de dingen die we graag willen weten is welke apps gebruikers het handigst vinden voor verschillende onderdelen van de informatieketen (zoeken, lezen, annoteren, opslaan, schrijven, etc.)

      Daarnaast

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *