Library Blog

Blog

Nu op LibriVox!

Is het iemand opgevallen bij het bekijken van de Personal Library-tutorial? Dat ik  ‘Het Boek van Ot en Sien‘ in mijn lijstje met geleende boeken had staan? Niet direct de literatuur die je zou verwachten voor een informatiespecialist Geneeskunde misschien…

LibriVox-posterDe afgelopen maanden heb ik dit boek ingelezen als gratis luisterboek, en vanaf deze week is het hier voor iedereen beschikbaar om te beluisteren en te downloaden – op LibriVox.

LibriVox is een initiatief dat geheel gedragen wordt door vrijwilligers, die hoofdstukken van boeken  opnemen die vrij van auteursrechten zijn . De geluidsbestanden worden op internet geplaatst – gratis.

Inmiddels zijn er meer dan 2500 titels beschikbaar. Voornamelijk in het Engels, maar ook in 25 andere talen, waaronder dus Nederlands.

De enige eis is dat de boeken vrij moeten zijn van auteursrechten. In de praktijk betekent dit dat het boek verschenen moet zijn voor 1923 (volgens Amerikaanse wetgeving) én dat de auteur (en evt. vertaler) meer dan 70 jaar geleden moet zijn overleden (volgens Europese wetgeving).

En… iedereen mag voorlezen voor LibriVox. Een microfoon en (gratis) opnamesoftware zijn alles wat je nodig hebt!

Librivox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *