Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Efficiënt collectioneren

Ik heb vandaag voor de Werkgroep UKB-Collectiemanagement een presentatie gegeven over ons verkenningsproject Efficiënt Collectioneren. Zie de korte powerpointpresentatie. We hebben daarbij bijvoorbeeld wat langer gesproken over de rol van de klant bij collectievorming en over verantwoording aan de faculteit.

Er zijn bij de werkgroep (waar ik de hele dag aanwezig mocht zijn) meer interessante onderwerpen aan bod gekomen. Bijvoorbeeld de evaluatie van collecties en Patron Driven Acquisition. Genoeg stof om over na te denken.

P.S. bij de laatste sheet (die ik niet heb laten zien) hoort een eerder bericht. Tot nu toe kreeg ik niet zo veel aanschafwensen binnen op basis van mijn bookmarks. Ik heb deze week m’n proefje uitgebreid en de verschillende wetenschappers bij Engels een link naar hun eigen bundle gestuurd. Die bundle is een verzameling van tags die passen bij de aandachtsgebieden van die specifieke wetenschapper.
En nu maar afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *