Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Symposium Visibility, building online scholarly presence

Vrijdag 26 oktober organiseert de Universiteitsbibliotheek het Symposium Visibility, building online scholarly presence, in de Universiteitsbibliotheek Uithof.  Dit symposium geeft vervolg aan het Read me Cite me Count me symposium van 3 jaar geleden en is ook dit keer weer primair bedoeld voor Utrechtse wetenschappers. We pakken het thema visibility vrij breed aan: het gaat niet alleen om de zichtbaarheid van wetenschappelijke output, maar ook om de zichtbaarheid van de wetenschapper zelf en zijn onderzoeksgroep. Het symposium biedt geen opeenvolging van lezingen, maar na de keynote lezing door Alma Swan (expert in scholarly communication en Open Access) in de Boothzaal vinden  een 12-tal workshops plaats in diverse zalen in de bibliotheek, het Ruppert- en Van Unnikgebouw. Het is de bedoeling dat wetenschappers actief kunnen gaan werken aan hun visibility, zodat zij aan het einde van de dag naar huis gaan met tools en concrete ideeën.  Het programma van de dag is bijna rond.

2 punten zijn nu van belang. Ten eerste: de doelgroep is Utrechtse wetenschappers. Dat wil niet zeggen dat we andere belangstellenden uitsluiten, maar wel dat we voorrang geven aan Utrechtse onderzoekers. Ten tweede: kunnen bibliotheekmedewerkers dan niet meedoen? Jazeker!  Wij zoeken nog een flink aantal vrijwilligers die in de aanloop naar de dag mee willen helpen met de voorbereidingen en/of op de dag zelf rapporteur willen zijn bij een workshop. Iedereen die meehelpt, mag vanzelfsprekend het symposium bijwonen. Meld je bij Huib Verhoeff.

NB Als jullie een (bekende) Utrechtse bloggende wetenschapper / onderzoeker weten, dat graag doorgeven aan Huib Verhoeff. Wel uiterlijk vrijdag a.s.

Een reactie to “Symposium Visibility, building online scholarly presence”

  1. Dafne Jansen

    Dankzij een “lead” van Volkert hebben we net op tijd een geweldige workshopgever voor academic blogging gevonden in Antoine Buyse. Dank!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *