Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Visibility: terugblik

Het Symposium Visibility vond anderhalve week geleden plaats, en inmiddels is iedereen bedankt, de facturen zijn betaald en de evaluaties geschreven. Hierbij een persoonlijke terugblik.

De voorbereiding was, mede dankzij dat ambitieuze plan (dank, Jeroen ;-)) om 16 workshops aan te bieden in 6 timeslots, een flinke klus. Toch zou ik het morgen weer doen. Waarom? Het brainstormen over mogelijke onderwerpen en het praten met sprekers/workshopgevers is een uitstekende gelegenheid om de inhoud in te duiken. Juist doordat iedereen die ik benaderde voor de workshop bloggen niet kon op de 26e, heb ik nu heel veel bloggende wetenschappers op mijn netvlies 🙂 En daarbij is het heerlijk om met een groep collega’s van verschillende afdelingen in een korte tijd naar een gemeenschappelijk doel te werken, en daar dan direct resultaat van te zien.

De dag zelf was wat mij betreft een succes. Ik was achter de schermen de rapportages aan het samenvatten t.b.v. de wrap-up, en de geweldige quotes vlogen me om de oren. “Open Access really enhances the visibility of your scholarly work ánd the speed in which it is disseminated (…) This is how science works in the 21st century.” “Visibility is the basis for collaboration and strategic partnerships.” “It does not make sense to have a website if you are not there in real life.” “A thorough scientist cannot have a sloppy web presence.” (Wat zat ik te balen dat ik zelf niet bij de workshops aanwezig kon zijn…)

De reacties na afloop, van zowel sprekers/workshopgevers als bezoekers, waren positief. “Ik heb genoten vrijdag, wat een topdag! Interessante keynote speaker, goede workshops, leuke mensen.” “Dit scheelt mij drie dagen werk. Als ik dit allemaal zelf had moeten uitzoeken was ik veel meer tijd kwijt geweest.” “Wat een genoegen om bij een universiteit te werken waar de bibliotheek zich met zulke innovatieve onderwerpen bezig houdt.” (Blader ook vooral eens door de lijst met tweets voor meer reacties!) Ik hoorde van veel mensen dat er na de workshops druk gegevens uitgewisseld werden om nog eens uitgebreider door te praten, en dat was ook precies de bedoeling.

Volgend jaar weer?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *