Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

Blog

Landelijke RefWorksdag

Afgelopen dinsdag 24 september was de landelijke RefWorksdag. Onder de 28 deelnemers waren o.a. de volgende organisaties vertegenwoordigd: HU, TUE, EUR, TNO, UU, UVA, RUG, en RefWorks. Het doel van de RefWorksdag was het uitwisselen van kennis en ervaringen. Ook was er voldoende gelegenheid om bepaalde aspecten bij RefWorks onder de aandacht te brengen en vragen te stellen.

De aftrap was een live demonstratie van RefWorks over RefWorks Flow, een nieuwe manier om literatuur te verzamelen, gebruiken, delen en citeren. Enkele andere onderwerpen die zijn besproken: RefWorks als hulpmiddel bij het uitvoeren van systematic reviews, de problematiek over Nederlandse auteursnamen en het ontdubbelen van referenties. RefWorks heeft bepaalde vragen en op- en aanmerkingen genoteerd en komt hier nog op terug. 

Het was een groot succes. De deelnemers waren vol lof over het verloop en de organisatie van de dag. Verder gaven deelnemers aan dat ze hopen dat er volgend jaar weer een dergelijke bijeenkomst wordt georganiseerd. Misschien bij een van de collega’s in het land?

De presentaties van deze dag zijn te vinden op de o-schijf >  Kern LiteratuurmanagementRefworksdag

Een reactie to “Landelijke RefWorksdag”

  1. Dafne Jansen

    Heel goed, een bijeenkomst met vertegenwoordigers van Refworks er bij, volgens mij zou dat voor andere producten ook heel handig zijn. Op wiens initiatief is de dag georganiseerd?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *