Logo Universiteit Utrecht

Library Blog

I&M2.0

Enquête over onderzoekstools nu ook specaal voor Utrechtse onderzoekers

screen-capture-wordpress-background-banner_698

Sinds 10 mei van dit jaar staat een enquête over gebruik van onderzoekstools open voor onderzoekers wereldwijd. Voor onderzoeksinstellingen is er een mogelijkheid om een speciale toegang te krijgen waarmee de instelling de resulterende (geanonimiseerde) gegevens over toolgebruik van haar leden kan krijgen en vergelijken met de wereldwijde resultaten. Ook de Universiteit Utrecht maakt hier nu gebruik van. Alle Utrechtse onderzoekers en studenten die onderzoek doen kunnen de enquête invullen via dit adres:

https://innoscholcomm.typeform.com/to/Csvr7b?source=5r9u3u

In de tweede week van juli krijgen alle Utrechtse onderzoekers een mail met een oproep om mee te doen.

de enquête is grotendeel grafisch

de enquête is grotendeels grafisch

Het onderzoek levert gegevens op die nuttig zijn voor de onderzoekers zelf, maar ook voor makers van tools, funders, uitgevers, IT, research support en bibliotheken. Meer inhoudelijke informatie en voorlopige resultaten van de enquête staan op de website van het onderzoek:

http://101innovations.wordpress.com

Dit is ook het adres dat onderzoekers buiten de Universiteit Utrecht kunnen gebruiken om deel te nemen aan de enquête.

Het onderzoek wordt geleid door Bianca Kramer en Jeroen Bosman van de Universiteitbibliotheek Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *